Open huis | Woensdag 26 oktober 18:00 - 20:00 uur
Wil jij een voorlichter in jouw groep 7/8?

logo

Een eigen laptop op school is superhandig. Je bent niet afhankelijk van anderen en je hebt ook nog eens een blitse laptop mét TOUCHSCREEN.

Arkelstein maakt dit mogelijk. We hebben daarom een contract gesloten met de Rentcompany. Dit bedrijf biedt laptops aan die niet in 1 keer betaald hoeven te worden maar voor een laag bedrag per maand  worden afbetaald.

Er zijn twee soorten laptops: Chromebooks en Windows laptops. Beide laptops die uitstekend geschikt zijn voor de leerlingen van Arkelstein.

Bekijk de folders snel, of ga direct naar de juiste webshop!!!

Folder Chromebooks | Ga naar de Chromebook webshop

Folder Windows | Ga naar de Windowswebshop

 

Raster is een naam die niet meer weg te denken is bij Arkelstein. Een samenwerking die we nog lang voort hopen te zetten.Rasterwelzijn_logo_600x800px.png

Bij veel activiteiten kunnen we rekenen op de steun van de mensen van Raster: bij VT-lessen, introductieweek, eindweek, bij schoolfeesten. Daarnaast organiseren ze ook veel activiteiten na schooltijd.
Een deel van de activiteiten wordt bijvoorbeeld ook bij The Mall georganiseerd.

Klik op de afbeelding hieronder voor korte sfeerimpressie van Raster en The Mall.

 raster mall

Hopelijk geniet je als je dit leest nog van een fijne vakantie. Maandag heeft het kabinet besloten dat de scholen voor primair en voortgezet onderwijs weer open kunnen en dat alle leerlingen weer volledig naar school mogen. Gelukkig maar! Wel geldt er nog een aantal beperkingen:

 

 • Iedereen krijgt het advies zich twee keer per week te testen met een zelftest.
 • Iedereen draagt een mondkapje als je je door de school beweegt.
 • Bij klachten blijf je thuis en laat je je testen bij de GGD.
 • Ouders of verzorgers komen alleen op afspraak op school.
 • Als iemand in het huishouden een positieve testuitslag heeft, dan blijft het hele gezin in quarantaine. (ondanks vaccinatie of genezen zijn) 

 

Geniet nog van de vakantie! De lessen starten maandag 10 januari vanaf 10.45 uur. 

Mondkap verplicht

Na de persconferentie weten we dat de scholen dus open blijven.

De belangrijkste verandering voor voor de leerlingen is, dat op het moment dat zij op de gang lopen je een mondkapje op moet hebben. Dit gaat aanstaande maandag al in!

Wij willen jullie  graag informeren over de regels bij ons op school die vanaf maandag aanstaande in zullen gaan.

Lees er alles over in de bijlage

Er is inmiddels ook een nieuwe beslissingsboom beschikbaar. Twijfelt u over zaken rond het Coronavirus kan dit document heel handig zijn.

nieuwsbrief oranjeOok zo benieuwd naar onze nieuwe nieuwsbrief?

Klik hier .......

winter iconUpdate (14 februari):
Beste leerlingen en ouder(s)/verzorger(s),

Wegens code rood vanwege gladheid zijn alle locaties van het Etty Hillesum Lyceum morgen  (maandag 15 februari) gesloten. De lessen vinden online plaats. Dinsdag (16-2) is de school weer open volgens rooster. Mocht morgen blijken dat het dinsdag niet veilig is de weg op te gaan dan volgt uiterlijk maandag om 17.00 een nieuw bericht.

Met vriendelijke groet,
Lia Suurd
Directeur Arkelstein

 

 

 

winter iconUpdate (8 februari):
Op dinsdag 9 februari blijft de school wegens het aanhoudende slechte weer en de slechte begaanbaarheid van de fietspaden dicht.
Op dinsdag zullen de lessen dus online plaatsvinden.
Zonder tegenbericht zijn wij woensdag 10 februari weer open. 

 

 


winter iconBeste leerlingen en collega's,

Wegens uitzonderlijk winterweer en onvoldoende duidelijkheid over veilig reizen zijn alle Etty Hillesum Lyceum locaties morgen (8-2) gesloten. De lessen vinden online plaats. Dinsdag (9-2) is de school weer open volgens rooster. Mocht morgen blijken dat het dinsdag niet veilig is de weg op te gaan dan volgt uiterlijk maandag om 17.00 uur een nieuw bericht.

nieuwsbrief oranjeOok zo benieuwd naar onze nieuwe nieuwsbrief?

Klik hier .......

Mondkap verplichtZoals we overal kunnen zien, horen en lezen zijn we nog niet van het coronavirus af. Nieuwe en strengere maatregelen zijn van kracht sinds dinsdag 13 oktober.

Wij willen u  graag informeren over de regels bij ons op school die vanaf maandag aanstaande in zullen gaan.

Lees er alles over in de bijlage

Er is inmiddels ook een nieuwe beslissingsboom beschikbaar. Twijfelt u over zaken rond het Coronavirus kan dit document heel handig zijn.

mondkapjeVanaf maandag 5 oktober geldtop Arkelstein het dringende advies aan leerlingen en onderwijspersoneel om een mondkapje te dragen in de pauzes en bij het wisselen van de lessen.

Lees in deze brief het hele verhaal...

nieuwsbrief oranjeOok zo benieuwd naar onze nieuwe nieuwsbrief?

Klik hier .......

coronaboom kleinHeeft uw kind ziekteverschijnselen, is het verkouden? 

Kan het wel of niet naar school?

Om dit helder te krijgen, kunt u kijken op de "Beslissingsboom". Het wordt dan snel duidelijk wat u moet doen!

Back to SchoolHet schooljaar staat op het punt te beginnen.
In deze bijzondere tijd is het handig om een paar praktische zaken op een rij te zetten.

Alle zaken kunt u in deze brief vinden.

De laatste nieuwsbrief van het schooljaar 19-20 is verschenen.

In de nieuwsbrief staat o.a.

 • Corona of Covic 19 leek dit jaar alles op z’n kop te zetten
 • Berichten uit de Fases
 • Kika-actie op Arkelstein
 • Vakantie in eigen land, stad. Raster
 • Examen op Arkelstein
 • Terras op Arkelstein
 • Afscheid
 • Agenda

Klik op de link om naar de nieuwsbrief te gaan. Nieuwsbrief 23 juni 2020

Een extra editie van de Nieuwsbrief is uitgekomen.

In de Nieuwsbrief staat informatie over de herstart van de school en wordt de nieuwe directeur van Arkelstein voorgesteld.

Klik op de link om naar de Nieuwsbrief te gaan. Extra editie nieuwsbrief juni 2020

Informatie over Coronavirus voor leerlingen en ouders

Klik  op de link Corona update 2020 om naar de brief van 1 april te gaan.

Er is een mogelijkheid om via Stichting Leergeld Deventer een laptop aan te schaffen.  

Klik op de link aanschaf laptop via Stichting Leergeld Deventer voor meer informatie

Dhr Pennings heeft een brief geschreven voor de leerlingen. Hierin staan ook tips

Heel onwerkelijk.
Een lege school, lege lokalen, een lege kantine tijdens de pauze.
---- klik op de link Brief aan leerlingen om verder te lezen,

Filmpje voor de kinderen van Deventer

De maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus gelden voor iedereen. Oók voor de burgemeester. In dit filmpje (1 minuut, 43 seconden) legt hij leerlingen en kinderen van Deventer uit waarom scholen en sportclubs dicht zijn.

 ron konig kinderen

 

Filmpje voor volwassen inwoners van Deventer

Burgemeester Ron König roept alle Deventer inwoners op om de RIVM richtlijnen te volgen: “Deze crisis maakt duidelijk wat er echt toe doet. Het gaat in de allereerste plaats om de gezondheid van ons allemaal. We kunnen dit virus alleen stoppen als iedereen, jong en oud, zelf verantwoordelijkheid neemt. Hoe ingrijpend en vervelend de maatregelen ook zijn: ze zijn noodzakelijk.” Bekijk het filmpje van de burgemeester (2 minuten, 43 seconden).

ron konig volwassenen

23 april 2020 De laatste Corona informatie staat in deze briefupdate woensdag 23 april voor leerllingen en ouders.

 

10 mei 2021

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, hebben wij van OCW zelftesten gekregen. Wij zien binnen onze scholen nog geen oploop van de besmettingen.Het blijft tot nu beperkt tot enkele gevallen.We hopen dat dit zo blijft. Ook met oog op de eindexamens, die op De Marke en Arkelstein al in april zijn gestart en na de meivakantie beginnen op Het Vlier.

De zelftesten zijn bedoeld voor twee situaties. Het thuistesten van collega’s, en risicogericht testen van leerlingen en collega’s op school.

OCW stelt voor alle collega's twee zelftesten per week beschikbaar. Thuis te gebruiken, vrijwillig en als preventieve check. Het doel is uiteraard het veilig openhouden van onze scholen. Daarnaast kunnen wij met instemming van ouders leerlingen tot 16 jaar, en ook collega’s op school laten testen door een hiervoor speciaal opgeleide collega, zodra er een coronabesmetting op school bekend is geworden.

Het gebruik van de zelftesten is altijd vrijwillig. Het delen van de uitslag is niet verplicht. De uitslag wordt niet geregistreerd en is voor eigen gebruik. De inzet van zelftesten is aanvullend op de bekende maatregelen als anderhalve meter afstand, het dragen van een mondkapje bij verplaatsing in school, regelmatig handen wassen enzovoorts.

 

5 maart 2021

Alle scholen nu weer open

In de voorjaarsvakantie kwam het verlossende woord: alle leerlingen mogen weer naar school. Leerlingen, docenten en medewerkers hebben daar echt naar uitgekeken. Tot eind februari waren we alleen open voor examenkandidaten, praktijkonderwijs leerlingen en speciale opvang.

Nu organiseren we een combinatie van online en live onderwijs op 1,5 meter afstand in alle vijf de scholen. De meeste leerlingen gaan sinds woensdag 3 maart weer zo’n 2,5 dag per week naar school. De examenleerlingen op De Marke, vrijeschoolleerroute het Corberic en het Vlier en zijn er alle dagen, net als de leerlingen van het praktijkonderwijs op Arkelstein.

We ontvangen de komende jaren extra geld uit het Nationale Programma Onderwijs om vertragingen die leerlingen hebben opgelopen vanwege Corona op te vangen en te helpen herstellen. Een omvangrijk landelijk ondersteuningsprogramma waaruit bijvoorbeeld extra handen in de klas betaald kunnen worden. Het gaat om leervertragingen op cognitief, maar ook op sociaal/emotioneel gebied. Over de precieze invulling van het programma zijn wij in gesprek met ouders, leerlingen en docenten. 

 

13 januari 2021

Nog 3 weken langer lockdown voor het VO werd gisteravond in de landelijke persconferentie aangekondigd. Het ziet er nu naar uit dat dit in ieder geval duurt tot en met 9 februari a.s..

Wel zijn er live lessen en examens voor de examenleerlingen op De Marke en Het Vlier. Ook de lessen van het praktijkonderwijs op Arkelstein en de vmbo beroepsvakken op De Marke gaan door. Leerlingen houden onderling nu ook verplicht 1,5 meter afstand. Er is opvang in de scholen mogelijk voor leerlingen die thuis moeilijk tot leren komen of online hun lessen kunnen volgen. Neem in dat geval contact op met de mentor van uw zoon of dochter. Zo kunnen we afstemmen wat mogelijk is.

 

 

25 mei 2020

De laatste Corona maatregelen bij Arkelstein staan in deze brief .

 

Vanaf maandag 16 maart 2020 tot 6 april 2020 geven wij geen lessen volgens het lesrooster.

Klik op de link Brief Coronavirus 15-3-2020 voor de volledige informatie.

Op 12 en 13 maart zijn brieven aan de ouders/verzorgers van leerlingen van Arkelstein aan de leerlingen meegegeven. Hierin staat meer informatie en aanvullende regels inzake het Coronavirus.

Klik op de link Brieven Coronavirus om de brieven te bekijken

Gisteravond 4 maart 2020 heeft de Rijksoverheid een bijgesteld advies bekend gemaakt, hoe om te gaan met het Coronavirus. Dit geldt ook voor alle leerlingen en medewerkers van scholen van het Etty Hillesum Lyceum. Lees hier wat te doen.

640360p487EDNmainimg coronaDe leerlingen hebben vandaag een brief meegekregen over het Coronavirus.
U kunt de brief hier downloaden.

Op donderdagmorgen 5 december vroeg ontbijten met bedrijfsrelaties uit Deventer en de regio. Dat deden we als collega’s van de Etty scholen waar techniekvakken een injectie krijgen met landelijk subsidiegeld. Collega’s van Saxion, Aventus en …

Donderdag 5 december – Sint en roetveegpieten zijn op de Etty scholen gesignaleerd! In aula’s, lokalen en gangen laten zij zich horen, zien en ‘voelen’. Ja voelen ook, want pepernoten worden rondgestrooid.

 

Arkelstein op haar allerbest. Er is van alles te doen, maken, zien, proeven en beleven. Kom van 18.00 tot 20.30 uur.

 

Veel bezoekers van de VT Wonen & Design beurs in de RAI Amsterdam ontvangen deze dagen promotietasjes gevuld door leerlingen van Arkelstein, De Linde Onderwijsspecialisten en De Marke in het MatchPOinD arbeidstraining centrum hier in Deventer.