Etty in Beeld
Fietstour 2020

Etty Hillesum Lyceum (EHL) verzorgt bijzonder voortgezet onderwijs in Deventer. Dat gebeurt op Arkelstein, De Boerhaave, Het Stormink, De Marke en het Vlier. Op onze vijf scholen bieden we leerwegen aan van praktijkonderwijs tot gymnasium. Ook hebben we  bijzondere leerroutes zoals tweetalig onderwijs, Havo XL, het Ecolyceum of een leerroute geïnspireerd op vrijeschoolprincipes. Elke school heeft een eigen karakter en profiel. Samen zetten we ons in voor uitstekend en modern onderwijs voor alle leerlingen uit Deventer en omgeving. 

Het Etty Hillesum Lyceum maakt deel uit van Stichting Carmelcollege. Stichting Carmelcollege stelt de zorg voor de mens – elke mens, heel de mens en alle mensen- centraal. We zijn gericht op humanisering en de ontwikkeling van individu en school. Deze stichting verbindt 13 scholengemeenschappen door heel Nederland. Wil je meer weten over de kracht van Carmel? Kijk op www.carmel.nl voor meer informatie.  

Jij bepaalt het tempo

Omdat geen kind hetzelfde is, en leert, krijgt elke leerling op onze school voor praktijkonderwijs een eigen Individueel Ontwikkel Plan (IOP) en rooster! Arkelstein is een school voor praktijkonderwijs. Het woord zegt het al. In de praktijk maak je kennis met allerlei beroepen en vakken. Het plan dat we samen voor jou maken, brengt je zonder haast op jouw eigen tempo naar een mooie toekomst. Jouw toekomst. Waarin je voor jezelf kunt zorgen door te werken en samen te werken. En je bijdrage levert voor mensen en de wereld om je heen.

Je leert werken op school in allerlei fases en vakken. En de docenten en je mentor helpen je hierbij. Ook buiten school leer je van alles. In ons arbeidstrainingcentrum bijvoorbeeld en tijdens stage lopen. Als je er aan toe bent uiteraard. 4 tot 6 jaar kun je bij ons leren. Gewoon wat het best bij jou past.

We geven je alle ruimte om het allemaal op jouw manier en tempo te doen. Je mentor is er altijd voor jou in je stamklaslokaal. En als het nodig is, krijg je extra begeleiding in ons Expertisepunt. Zo doen wij dat op Arkelstein. Welkom! Je zult je snel thuis voelen op onze kleine school. En als je straks klaar bent, krijg je branchecertificaten en een diploma mee. Dan kun je aan de slag!

Wil je even binnen kijken bij Arkelstein? Klik hier voor het filmpje!

Elke dag met plezier naar school. Dat willen we voor onze leerlingen en natuurlijk ook voor onze collega’s. Wat is daarvoor nodig? Dat je ruimte krijgt om al jouw talenten te ontwikkelen en in te zetten. Daar zorgen wij dus voor. Voor onze leerlingen én voor al onze 500 collega’s.