Fietstour groep 7 2024

Ontdek wat onze leerlingen te bieden hebben!

Onze leerlingen leren vooral in de praktijk: door te doen! Om ze zo goed mogelijk voor te bereiden op een leuke baan, werken we graag samen met het Deventer bedrijfsleven. Een goede samenwerking biedt kansen, voor onze leerlingen én voor uw bedrijf!

Praktijkonderwijs leerlingen op weg naar hun toekomst
Op Arkelstein krijgen leerlingen minimaal 50% praktijklessen. De eerste twee jaar zijn voor iedereen gelijk. In het tweede jaar maken ze kennis met ‘het echte werk’ door interne en externe groepsstages. We helpen onze leerlingen nadenken over wat ze later willen worden en welke vaardigheden ze hiervoor nodig hebben. In het derde jaar kiezen ze vakken die bij hun toekomst passen.

Individuele stage: groeien in vaardigheden en zelfvertrouwen
Vanaf ongeveer hun 15e jaar lopen leerlingen individueel stage. Dit is cruciaal om ze voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Ze worden beter in hun vak en leren andere vaardigheden die belangrijk zijn bij een baan. We besteden veel aandacht voor een goede match tussen uw bedrijf en de leerling: dit is de basis voor een succesvolle stage.

Wat kunt u verwachten?
Door de groepsstages heeft een leerling al heel wat basisvaardigheden voordat hij of zij bij u stage komt lopen. Zoals op tijd komen, werkafspraken nakomen en samenwerken. Ook heeft hij of zij een branchegerichte cursus afgerond of is hiermee bezig. Denk aan VCA, heftruck, EHBO, schoonmaak, woonhulp en metaal. Onze leerlingen gaan graag aan de slag met assisterende werkzaamheden en kunnen een mooie ontwikkeling doormaken. Een stage geeft u de mogelijkheid om te kijken of deze leerling in de nabije toekomst misschien uw werknemer kan worden.

Begeleiding vanuit school
Vanuit Arkelstein kunt u rekenen op goede begeleiding. U heeft een vaste contactpersoon. Na een kennismakingsgesprek met u, de leerling en de begeleider vanuit school, stellen we samen een stageovereenkomst op. Na zes weken bespreken we de voortgang. Er is regelmatig contact en we komen langs als dat mogelijk of wenselijk is. Alles in goed overleg.

Wat verwachten wij van u?
Het belang van onze leerling staat vanzelfsprekend voorop. Daarom vragen wij u om goede begeleiding. Een vaste, betrokken stagebegeleider op de werkvloer is voor onze leerling belangrijk. Zij groeien als ze onderdeel van uw bedrijf mogen zijn.

Ontdek de mogelijkheden
Onze leerlingen willen heel graag aan de slag. Helpt u ze aan een stageplek? Neem contact op met een stagecoördinator voor vragen en mogelijkheden. Onze leerlingen hebben heel wat te bieden. Ontdek het zelf!

Download hier de brochure voor stagebedrijven.

Stagecoördinatoren
Judith Willekes
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06 82 78 50 89

Caroline Stam
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06 41 72 63 93

Subsidieregelingen voor uitstromers naar een baan
In de meeste gevallen is praktijkonderwijs eindonderwijs. Door een goede begeleiding op school en de werkervaring die ze opdoen tijdens stages, krijgen praktijkonderwijs leerlingen een diploma en zijn ze klaar voor een plek op de arbeidsmarkt. We houden twee jaar na Arkelstein contact met de leerling om te horen hoe het gaat. Voor leerlingen die uitstromen naar werk, zijn er speciale regelingen en voorzieningen vanuit de overheid. Denk aan: